Otvoreno pismo reprezentativnih sindikata Radio-televizije Vojvodina članovima Upravnog odbora

Poštovani,

Koristimo priliku da vam još jednom skrenemo pažnju na činjenicu da Javna medijska ustanova Radio-televizija Vojvodine od jula meseca 2021. godine nema generalnog direktora i programskog direktora, a mandat je istekao i glavnom i odgovornom uredniku Prvog programa televizije i uredniku Web redakcije.

Očekivali smo da će novi Upravni odbor prilikom konstituisanja, u avgustu mesecu 2021. godine, odrediti vršioca dužnosti direktora i raspisati konkurs za novog generalnog direktora, ali se to do danas nije dogodilo. Takođe smo očekivali da ćete se udostojiti da nam odgovorite na dopis iste sadržine, koji smo vam uputili 13. aprila.

S obzirom na to da je zakonska obaveza Upravnog odbora bila da imenuje vršioca dužnosti generalnog direktora i raspiše konkurs za novog generalnog direktora, to praktično znači da Upravni odbor po ovom pitanju svesno krši zakon. Zbog čega ste se prihvatili funkcije, ako izbegavate odgovornost?

U uslovima otežanog poslovanja i sve teže finansijske situacije u JMU RTV reprezentativni sindikati smatraju ovakvu situaciju neizdrživom i traže od Upravng odbora da donese gorenavedene odluke.

Srdačno,

Strukovni sindikat JMU RTV

glavni poverenik Mijaz Čivović

 

Samostalni sindikat JMU RTV

glavni poverenik Dragutin Remecki

 

Sindikat „Nezavisnost“ JMU RTV

glavni poverenik Darko Šper

 

U Novom Sadu 9.maja 2022.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *