GS KUM posto je član Evropske federacije novinara

Granski sindikat kulture, umetnosti i Medija “Nezavisnost” primljen je u članstvo Evropske federacije novinara (EFJ).

“Zadovoljstvo mi je da vas obavestim da je Upravni odbor EFJ upravo prihvatio vašu molbu da postanete članovi EFJ-a. Dobrodošli u EFJ, drage kolege”, saopštio je 13. januara generelni sekretar Rikardo Gutieres (Ricardo Gutiérrez).

Evropska federacija novinara je najveća novinarska organizacija u Evropi, koja predstavlja preko 320.000 novinara u 72 novinarske organizacije iz 45 zemalja.

Predsednica Sindikata novinara Hrvatske Maja Sever izabrana je za predsednicu EFJ-a na izbornoj skupštini organizacije 14. juna 2022. u Izmiru. Sever je prva ženska predsednica u istoriji EFJ-a.

Članovi EFJ-a iz Srbije su još i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Udruženje novinara Srbije (UNS) i Sindikat novinara Srbije (SiNoS).

“Hvala vam što ste prihvatili naš zahtev za članstvo u EFJ. Radujemo se saradnji sa drugim kolegama iz Evrope i razmeni iskustva”, napisao je povodom prijema u EFJ predsednik GS KUM Nezavisnost Darko Šper.

GS KUM Nezavisnost zastupljen je u više od deset medija u Srbiji i najbrojnija je sindikalna organizacija medijskih radnika.

 

Beograd, 15. januara 2023.

GS KUM Nezavisnost

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *