Господо, радите свој посао!

 

                                           Господо, радите свој посао!

           Сведоци смо константног урушавања угледа наше куће. Све оно на шта је наш Синдикат указивао протеклих година, избија на површину. Не мора више ни да се загребе!

           Све више подела, све веће разлике, све мање онога због чега постојимо.

           Сви они који су умислили да су већи од РТС-а и којима је РТС био и јесте успутна станица, на жалост, одлучивали су и одлучују о судбини институције којој, испоставило се, нису били и нису достојни.

           РТС је већи од свих нас. Па и од њих.

           Чега смо данас сведоци?

           Поновно се прича о РТС-у. Поновно у негативном контексту. Поновно као о нечем лошем, као терету које ово друштво трпи. Питање је до када?

          Чиме је то РТС изазвао? Свиме! Чинећи неке ствари. Не чинећи неке друге ствари, радом, нерадом, знањем, незнањем…Својим визијама и својим халуцинацијама. Свако је дао свој допринос у складу са својим капацитетима.

           Ових дана смо сазнали да и управљачка и руководећа структура имају своје виђење будућности РТС-а. То би било лепо да та будућност, обично светла, када се тако о њој говори, није све даље од нас, обичних радника у РТС-у. Зато се сви ми питамо, да ли у тој визији има места за раднике РТС-а и за РТС уопште? За колико радника? За колику плату? До када?

           Да ли ћемо и даље да радимо тако да дајемо повод свакоме ко је незадовољан да дође и да то незадовољство испољава на нашим радним местима?

           Зато желимо да поручимо:

                                                                                                  Господо, радите свој посао!

           Радите у интересу грађана, у интересу РТС-а и у интересу свих запослених!  То вам је дужност и обавеза, а треба да буде и част.

                   

  Синдикат РТС „Независност“

              Дане Марковски, главни повереник

Београд, 14.02.2023.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *